G Swensons Krog logotype

Petter Toremalm

Administration – Administration


Jag råkade komma till livet samma dag som mamma och pappa öppnade G Swenson’s den 24 maj 1990. Uppväxt bland borden i matsalen så var restaurangen mitt vardagsrum och blev min arbetsplats snart därefter. Att växa upp i huset har präglat mitt sätt att vara och leva och jag lever nog efter min fars motto, “livet är fort kort för dåliga viner och mat som tar mindre än 7 minuter att laga”. På krogen så har jag jobbat mig genom de flesta rollerna för att denna sommar arbeta mer administrativt och mindre på golvet. Dessutom driver jag med min andra hälft ytterligare ett livsstilskoncept på Sri Lanka, Sunshinestories Surf & Yoga Retreat. Mer om det på sista sidan i denna tidning.

 

Jag råkade komma till livet samma dag som mamma och pappa öppnade G Swenson’s den 24 maj 1990. Uppväxt bland borden i matsalen så var restaurangen mitt vardagsrum och blev min arbetsplats snart därefter. Att växa upp i huset har präglat mitt sätt att vara och leva och jag lever nog efter min fars motto, “livet är fort kort för dåliga viner och mat som tar mindre än 7 minuter att laga”. På krogen så har jag jobbat mig genom de flesta rollerna, jag fick prova på att jobba mot timlön första gången när jag var 12 år gammal och är nu inne på mitt 16:e år i företaget. Det har alltid varit ett val och inte en självklarhet, men att vara uppväxt kring borden i matsalen, med restaurangen som mitt vardagsrum som barn har det minst sagt präglat mitt sätt att vara och leva.

Nu är jag bosatt på Sri Lanka där jag driver Sunshinestories - ett surf&yoga retreat, samt Ceylon Sliders, ett litet hotell med café och butik. Det ligger en stor fokus på mat, vin och personlig service på dessa ställen, så man kan säg att en liten del av G Swensons finns nu att ta del av på Sri Lanka om än i annan form.

Jag är fortfarande delaktig i administration, styrelse och med marknadsföringen. Det blir många skype samtal med farsan och brorsan och man är ju delaktig ändå på många sätt. Jag tror det är viktigt att släppa taget för att låta andra ta plats och tillföra något nytt och jag har stor respekt och stolthet inför det jobb alla gör för att göra G Swensons till det det är.

Några av mina kollegor